🌿 Megnézzük a naplementét, és visszaszerezzük az életünket.

Mindig elfoglalt vagy, és annak is kell látszanod? Emailek, telefonhívások és messenger-üzenetek adják a napod ritmusát? Te is azok közé tartozol, akik naponta háromszázszor nézik meg a telefonjuk, hátha érkezett egy újabb értesítés? Úgy táncolsz, ahogy a technológia fütyül?

A technológiát elvileg azért használjuk, hogy teljesebbé, egyszerűbbé, könnyedebbé tegye az életünk. A programozók és a designerek pedig úgy alkotják meg, hogy a technológia versengjen a figyelmünkért. Az online világ nem pihen és nem alszik, mi pedig nem szeretnénk kimaradni semmiből. Otthonról is dolgozunk, fotókat töltünk fel a vacsoránkról, és sóvárgunk mások tökéletesre filterezett nyaralása miatt.

A cél nem az, hogy technológia nélkül éljünk. Inkább az, hogy észrevegyük, hogyan fosztjuk meg magunkat a valódi jelenléttől a digitális eszközök által. A cél az, hogy tudatosak legyünk, és határokat húzzunk. A cél az, hogy visszanyerjük az életünk és az egyensúlyunk. Egy elégedettebb, hálateltebb életet élhetünk. Ahol éppen vagyunk.

Rossz alvás, szorongás, állandó kimerültség. Izgatottság és internetezéssel elütött várakozás. A körülöttünk lévő világ helyett az elérhető hálózatokhoz kapcsolódunk. Ha te is érzed magadon a digitális technológiák által felerősített boldogtalanságot, a koncentráció hiányát, a rossz közérzetet, akkor itt a helyed. Ha el sem tudod képzelni, mivel járna otthon felejteni a telefonod és a tableted, akkor hagyd otthon szándékosan! Lássuk, mi történik.

📴 Kiket várunk?
18 évnél idősebb felnőtteket, akik aktív technológia-felhasználók, és szeretnék ezt a viszonyukat felülvizsgálni.

📴 Mit ne hozzak?
Semmilyen elektromossággal működő eszközt ne hozz. (Pl. tablet, telefon, laptop, mp3-lejátszó, digitális fényképezőgép, lámpa). Ne hozz órát, és a program napján ne fogyassz semmilyen tudatmódosító szert (alkoholt se). Ne hozz se gyereket, se kutyát, ez most rólad szól.

📴 Mit hozzak?
Kb. 8 km sétához alkalmas öltözetben gyere, de készülj az időjárás változékonyságára és az esti hűvösre is. Legyen nálad egy kevés ivóvíz. Ételt csak akkor hozz, ha egészségügyi okból van rá szükséged. Hozz egy darab golyóstollat vagy ceruzát.

📴 Mennyibe kerül és mit kapok ezért?
A program ára 2000 Ft / fő. Cserébe részt vehetsz a túrán és egy csendes, csoportos beszélgetésen. Időt veszel, hogy együtt legyél magaddal. A két vezető pedig gondoskodik róla, hogy elmélyüljön az élmény. Kérünk, a pontos összeget hozd magaddal.

📴 Kik vezetik a sétát?
Barka Gy. Bálint (szociális munkás, segítő) és Schell Gergely (pszichológus, családterapeuta, tréner).

📴 Meddig tart?
Összesen 3-4 órásra tervezzük.

📴 Hol lesz?
Szekszárd belvárosából indulunk, és egy kicsit felfelé fogunk menni.

Az esemény facebook oldala és a jelentkezés ide kattintva érhető el!

JELEZD, HA JÖSSZ AZ OTT LESZEK GOMBBAL! Ezután felvesszük veled a kapcsolatot. (Igen, stílusosan a neten tudunk jelentkezni.)

TETSZIK A PROGRAM? Hívj meg másokat is, és oszd tovább az eseményt saját fb-faladon is!

A sétán mindenki saját felelősségére vesz részt. A séta minimum 10 fő jelentkezése esetén indul. Figyeld az eseményt a további tájékoztatásért!

Vélemény, hozzászólás?