Küldetés és vízió

Pszichológus Tolna megye / Pszichológus Szekszárd. A Tanácsadó Műhely küldetése az, hogy sokak számára hozzáférhetővé tegye a professzionális, magas színvonalú személyi és tanácsadói szolgáltatásokat. Egy független, helyi szakmai központot akartunk létrehozni, amely bekapcsolódik az országos és fővárosi szakmai közösség hálózatába is. Célunk továbbá, hogy a megoldás- és fejlődésszempontú, illetve tanácsadói szemléletű munkát közelebb hozzuk az itt élő emberekhez.

tanácsadó műhely pszichológusA történet

Egykori pályakezdő pszichológusként bejártam Tolna megye minden szegletét. Az oktatási intézményekben és a nevelési tanácsadóban találkoztam a családokkal és a pedagógusokkal, segítő szakemberekkel. Elmentem a közösségekbe, sokat beszélgettem a helyi vezetőkkel. Megismertem az itt élő emberek problémáit, és azokat az erőforrásokat is, amelyekre építve képesek lehetünk változást elérni, előrelépni egyéni és közösségi életünkben.

A pszichológia viszonylag fiatal tudomány. Akinek van már tapasztalata vele, az tudja, hogy értékes eszköze lehet a fejlődésnek. Gyakori, hogy a pszichológust egyfajta orvosnak tekintik, akitől diagnózist és azonnali beavatkozásokat várnak. A pszichológiai tanácsadás azonban nem tekinti betegnek a klienseket, és nem a beteg emberekkel foglalkozik. Munkám során megtapasztaltam, hogy a legtöbbeknek egyszerűen egy profi kísérőre van szüksége. Egy olyan szakemberre, aki végighallgatja őket és kérdéseket fogalmaz meg. Aki segít rendszerezni a fejükben lévő tudást és a kapcsolódó gondolataikat, majd közösen kidolgozni a megvalósítás útjait.

schell gergely pszichologus

Az elmúlt években rengeteg emberrel beszélgettem a világ számos pontján azért, hogy megértsem, mi az, ami jól működik. Szabadidőmben munkahelyeket látogatok, mások céges rendezvényeire járok, konferenciákon veszek részt és magam is előadásokat, műhelyfoglalkozásokat tartok. Hiszem, hogy ha abbahagyjuk azt, ami nem működik, és arra fókuszálunk, ami igen, akkor elérhetjük a céljainkat. Gyakorló szakemberként különösen fontosnak tartom, hogy saját magamat is folyamatosan képezzem, rugalmasan és frissen tartsam a tudatom. Ahogy azt is, hogy a fejlődés érdekében kapcsolatokat alakítsak ki és tartsak fenn.

Ehhez pedig jó terep a Tanácsadó Műhely. Fogjunk össze.

Schell Gergely
tanácsadó szakpszichológus,
a Tanácsadó Műhely alapítója